Expect minimum percentage: 94.9%

1. Refer to the exhibit. The Ethernet interface on Router2 goes down and the administrator notices that the route is still valid in the routing table of Router1. How much longer will it take for Router1 to mark the route invalid by setting the metric to 16?
ans:
155 seconds

2. Refer to the exhibit. Router1 and Router2 are running the RIPv1 protocol. The network administrator configures the command network 10.1.0.0 on Router1. What network will Router1 advertise to Router2?
ans:
10.0.0.0/8

3. Refer to the exhibit. Router1 is running RIPv1. What command was entered into Router1 to configure the gateway of last resort?
ans:
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 S0/0/1

4. Refer to the exhibit. All routers that are shown are running the RIP routing protocol. All unknown IP traffic must be forwarded to the ISP. What router or set of routers are recommended to have both a default route and the default-information originate command issued to implement this forwarding policy?
ans:
only the gateway router

5. Refer to the exhibit. All routers are configured with valid interface addresses in the indicated networks and are running RIPv1. The network is converged. Which routes are present in the routing tables?
ans:
All routers have all /30 routes. Routers B and D also have some of the /24 routes in their routing table.

6. Refer to the exhibit. A network consists of multiple routers. What can be verified when the show ip protocols command is issued on one of the routers in the network?
ans:
routing protocol configuration in use for IP on this router

7. Which two statements are true regarding the characteristics of RIPv1? (Choose two).
ans:
It is a distance vector routing protocol.
The data portion of a RIP message is encapsulated into a UDP segment.

8. The following line was displayed in the output of the show ip route command.
R 192.168.3.0/24 [120/3] via 192.168.2.2, 00:00:30, Serial0/0
What is the value of the routing metric?
ans:
3

9. Which of the following is considered a limitation of RIP v1?
ans:
RIP v1 does not send subnet mask information in its updates.

10. What are three characteristics of the RIPv1 routing protocol? (Choose three.)
ans:
uses hop count as a metric
considers a metric of 16 as infinity
calculates metrics using the Bellman Ford algorithm

11. Refer to the exhibit. The network that is shown is running RIPv1. The 192.168.10.0/24 network was recently added and will only contain end users. What command or set of commands should be entered on Router1 to prevent RIPv1 updates from being sent to the end user devices on the new network while still allowing this new network to be advertised to other routers?
ans:
Router1(config-router)# passive-interface fastethernet 0/0

12. Refer to the exhibit. What can be concluded from the routing table output of router B?
ans:
The default-information originate command has been entered on A.

13. Which command will display RIP activity as it occurs on a router?
ans:
debug ip rip

14. Refer to the exhibit. All routers in the exhibit are running RIP v1. The network administrator issues the show ip route command on router A. What routes would appear in the routing table output if the network is converged? (Choose two).
ans:
R 192.168.2.0/24 [120/1]
R 10.10.1.0/24 [120/2]

15. What is the default update period in seconds for the RIP routing protocol?
ans:
30

16. Refer to the exhibit. What can be concluded from the output of the show ip route command?
ans:
There are two equal cost paths to network 172.16.100.128.

17. Refer to the exhibit. What can be concluded from the output of the show ip route command?
ans:
RouterB(config)# router rip
RouterB(config-router)# network 198.16.4.0
RouterB(config-router)# network 210.36.7.0
RouterB(config-router)# network 220.17.29.0

18. What will happen if an interface IP address is entered for the address portion of the network command in a RIPv1 configuration instead of a network address?
ans:
All interfaces in the same classful network as the configured address will be included in the RIPv1 routing process.

19. Which command or set of commands will stop the RIP routing process?
ans:
RouterB(config)# no router rip

Advertisements