Expect minimum percentage: 94.3%

1) What are the five elements that make up the fiber-optic cable?
ans:
core, cladding, buffer, strength material, and outer jacket

2) In a UTP crossover cable, which pairs of pins are crossed? (Choose two.)
ans:
1 and 2
3 and 6

3) Refer to the exhibit. Which type of Category 5 cable is used to make an Ethernet connection between Host A and Host B?
ans:
crossover cable

4) Which of the following is a characteristic of single-mode fiber-optic cable?
ans:
generally uses lasers as the light source

5) Which method of signal transmission uses radio waves to carry signals?
ans:
wireless

6) Which characteristics describe fiber optic cable? (Choose two.)
ans:
It is not affected by EMI or RFI.
It is the most expensive type of LAN cabling.

7) When is a straight-through cable used in a network?
ans:
when connecting a host to a switch

8) Which OSI layer is responsible for binary transmission, cable specification, and physical aspects of network communication?
ans:
Physical

9) In most business LANs, which connector is used with twisted-pair networking cable?
ans:
RJ-45

10) What encoding scheme does 100 Mbps Fast Ethernet use?
ans:
4B/5B

11) An installed fiber run can be checked for faults, integrity, and the performance of the media by using what device?
ans:
OTDR

12) In which of the following situations would a crossover cable be used? (Choose two.)
ans:
router to PC
switch to hub

13) Which OSI layer is responsible for binary transmission, cable specification, and physical aspects of network communication?
ans:
Physical

14) What is a possible effect of improperly applying a connector to a network cable?
ans:
The encoding method for data sent on that cable will change to compensate for the improper connection.

15) Which characteristics describe fiber optic cable? (Choose two.)
ans:
It is not affected by EMI or RFI.
It is the most expensive type of LAN cabling.

16) When is a straight-through cable used in a network?
ans:
when connecting a host to a switch

17) Refer to the exhibit. Which type of Category 5 cable is used to make an Ethernet connection between Host A and Host B?
ans:
crossover cable

18) Which method of signal transmission uses radio waves to carry signals?
ans:
wireless

19) What are three measures of data transfer? (Choose three.)
ans:
goodput
throughput
bandwidth

20) Which of the following is a characteristic of single-mode fiber-optic cable?
ans:
generally uses lasers as the light source

21) An installed fiber run can be checked for faults, integrity, and the performance of the media by using what device?
ans:
OTDR

22) Which fiber connector supports full duplex Ethernet?
ans:

23) With the use of unshielded twisted-pair copper wire in a network, what causes crosstalk within the cable pairs?
ans:
the magnetic field around the adjacent pairs of wire

24) What characteristic of UTP cable helps reduce the effects of interference?
ans:
the twisting of the wires in the cable

25) XYZ Company is installing new cable runs on their data network. What two types of cable would most commonly be used for new runs? (Choose two.)
ans:
Cat5 UTP
Cat6 UTP

26) In LAN installations where potential electrical hazards or electromagnetic interference may be present, what type of media is recommended for backbone cabling?
ans:
fiber

27) What is a primary role of the Physical layer in transmitting data on the network?
ans:
create the signals that represent the bits in each frame on to the media

28) Which type of cable run is most often associated with fiber-optic cable?
ans:
backbone cable

29) What is considered a benefit of wireless as a media choice?
ans:
more host mobility

30) In most business LANs, which connector is used with twisted-pair networking cable?
ans:
RJ-45

Advertisements